UPPMÄRKSAMMA RAOUL WALLENBERGS DAG

Arrangera ett eget firande!

Det Raoul Wallenberg stod för är inte historia, det är lika aktuellt idag. Nu, kanske mer än någonsin, måste vi agerar i hans anda. Raoul Wallenbergs dag är ett tillfälle för er kommun att ta ställning! Låt Raoul Wallenbergs dag synliggöra kommunens arbete och hylla era lokala hjältar. Var med och rusta Sverige i medmänsklighet.

Här hittar ni material och tips på hur ni enkelt kan arrangera ett lokalt firande i er kommun. Raoul Wallenberg Academy har tagit fram kostnadsfritt material bestående av: utställningar, filmer, kuragepris och inspiratörer. Vidare har vi tagit fram exempel på andra kommuners firanden samt möjlighet att bli Årets medmänskliga kommun, ett pris som delas ut på Raoul Wallenbergs dag.

Boka en inspirerande talare

Vi samarbetar med en mängd inspirerande talare som du kan boka till ditt firande och din kommun. Här hittar du en lista över experter och inspiratörer som du kan kontakta för föreläsningar kring Raoul Wallenberg, mänskliga rättigheter, civilkurage och medmänsklighet. Ersättning sker i samråd med talaren.

Här hittar du alla våra talare!

Visa filmer som engagerar

Vi har tagit fram ett antal filmer som fördjupar bilden av Raoul Wallenberg och hans gärning. Klicka på länken om du vill ladda ner filmerna.

Här hittar du alla våra filmer!

Anordna en utställning

Fyll kommunens väggar med viktigt budskap och tänkvärda fördjupningar. Vi rekommenderar fyra utställningar som passar ypperligt att sätta upp i kommunhuset, bibliotek, väntrummet eller idrottshallen.

Här hittar du alla våra utställningar!

Kommunfirande vi tycker är kanon!

Karlskoga och Växjö är två kommuner som bestämde sig för att vara med och sprida budskapet kring Raoul Wallenberg och firade detta på två riktigt bra sätt. Här kan ni läsa mer om hur de firade!

Så här firade Karlskoga och Växjö